Bo trækker vejret – hjælp til svære følelser – Bog

(1 kundeanmeldelse)

69.00 DKK

Kategori:

Beskrivelse

Bo trækker vejret – hjælp til svære følelser

Bogen er et letanvendeligt redskab, man kan præsentere for bør, som de kan bruge, når de har stærke følelser eller oplever svære situationer.

Sammen med Bo lærer børnene at trække vejret roligt og helt ned i maven. Det er en god ide, at de voksne træner vejrtrækningsøvelsen sammen med børnene i rolige og trygge situationer.

Der er 20 sider i bogen inkl. forside og bagside og både kan tørres over med en klud.

 

1 anmeldelse af Bo trækker vejret – hjælp til svære følelser – Bog

 1. Ingelise Nordenhof

  Bo trækker vejret – bog og plakat –

  En af grundpillerne i FACE:IT med Bo er at hjælpe børn til selvregulering, når de mærker uro og svære følelser, de ikke ved, hvordan de skal håndtere. Carsten og Niels har kreeret et enkelt, men virksomt værktøj til, hvordan vi kan støtte børn, der overvældes af svære følelser og har tendens til enten at lukke sig inde i sig selv eller at reagere udadtil med uhensigtsmæssig adfærd, der ofte resulterer i, at de får skæld ud.

  Det er bogen ”Bo trækker vejret” og den medfølgende plakat. Her introduceres ideen om at fokusere på vejrtrækningen, når barnet føler uro eller har svært ved at håndtere sine følelser og barnet guides ved at tænke på vejrtrækningen som henholdsvis at snuse til en blomst og at puste sæbebobler. Her bruges fingrene til at minde om det flow i vejrtrækningen, der kan bringe barnet til ro.

  Selv har jeg megen glæde af begge dele i Snakke-legegruppen i FAVN (Børnecancerfonden), hvor jeg mødes med søskende til børn, der er ramt af kræft eller som er døde på grund af kræft. Vi læser bogen som et startritual ved hvert gruppemøde, så det bliver lettere at huske metoden og vi har plakaten hængende, når vi mærker uro hos et barn eller måske i hele gruppen. Ved at bruge metoden ofte, bliver den gradvist internaliseret i barnet, så barnet efterhånden kan bruge den uden at skulle støtte sig til bogen eller plakaten. Plakaten er nu så fin, at den sagtens kan hænge på ethvert børneværelse både som pynt og som en reminder for, hvad der er godt at gøre, når der sker noget svært.

  Ingelise NordenhofFamilieterapeut 3.6.2021

Tilføj en anmeldelse af varen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *